Τουρισμός : η Γαλλία δρα για τη βελτίωση της υποδοχής των τουριστών [fr]

Η Γαλλία είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Η ελκυστικότητα αυτή βασίζεται στον πλούτο των προσφορών σε όλους τους τομείς, ειδικότερα στον πολιτισμό και την κληρονομιά της, υλική και μη υλική, την ζωτικότητα της καλλιτεχνικής της δημιουργίας και τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες της, την γλώσσα της και τον τρόπο ζωής της.

Το 2016 η Γαλλία υποδέχτηκε 83 εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο. Τα αποτελέσματα για τους πρώτους μήνες του 2017 είναι πολύ ενθαρρυντικά : εκτός εκτάκτου γεγονότος, 89 εκατομμύρια ξένων τουριστών αναμένονται να επισκεφτούν την Γαλλία το 2017.

Η γαλλική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ενισχύσει την ελκυστικότητα αυτή, αναλαβάνοντας και εφαρμόζοντας συγκεκριμένα μέτρα σε έξι πρωταρχικούς τομείς :

  1. Η ποιότητα της υποδοχής και η ασφάλεια των χώρων αποτελούν τους ουσιαστικούς τομείς ικανοποίησης και διατήρησης της εμπιστοσύνης των τουριστών
  2. Η δομή της τουριστικής προσφοράς, η οποία επιτρέπει την προσέλκυση ολοένα αυξανόµενου αριθμού τουριστών
  3. Η κρατική ενίσχυση στον τομέα των επενδύσεων, βασική πτυχή της στρατηγικής της Κυβέρνησης
  4. Η εκπαίδευση και η απασχόληση, τομείς κλειδιά της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών
  5. Η υποστήριξη της ψηφιοποίησης και της διάδοσης της πληροφορίας, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τομέα
  6. Πρόσβαση στις διακοπές όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ατόμων.

Ο οδικός χάρτης της Κυβέρνησης για τον τουρισμό παρουσιάστηκε από τον Πρωθυπουργό στις 26 Ιουλίου 2017, κατά τη διάρκεια Διυπουργικού συμβουλίου για τον Τουρισμό στο οποίο συμμετείχαν οι αρμόδιοι υπουργοί, αιρετοί και επαγγελματίες του χώρου.

Τα πρώτα συγκεκριμένα μέτρα ανακοινώθηκαν, μεταξύ των οποίων :

  • Χορήγηση θεωρήσεων βίζας το πολύ σε 48 ώρες για 10 νέες χώρες. Η χρονική αυτή διάρκεια ισχύει ήδη για την Κίνα (χορήγηση βίζας σε 24 ώρες από την 1η Ιανουαρίου 2016), την Σιγκαπούρη, την Νότια Αφρική, το Κατάρ, το Κουβέϊτ, το Μπαχρέιν, το Ομάν και την Τουρκία. Η ικανότητα χορήγησης βίζας σε 48 ώρες θα ισχύσει από την 1η Νοεμβρίου 2017 για την Ρωσία, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιπίννες, την Καμπότζη, το Λάος, την Βιρμανία, την Ινδονησία και την Ινδία. Στη συνέχεια αναμένται να επεκταθεί το 2018 για την Σαουδική Αραβία και το Βιετνάμ από τις 30 Ιουνίου 2018.
  • Μείωση του χρόνου αναμονής στα σύνορα στα αεροδρόμια στα 30 λεπτά για τους ευρωπαίους πολίτες και στα 45 λεπτά για τους μη ευρωπαίους, από την 1η Ιανουαρίου 2018.
  • Κατάρτηση σχεδίου συντήρησης των αυτοκινητόδρομων μεταξύ των αεροδρομίων της Ιλ ντε Φρανς και του Παρισιού.
  • Προετοιμασία επενδυτικού σχεδίου για τα παραθεριστικά κέντρα, θαλάσσια ή ορεινά, για τη διατήρηση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών και της κληρονομιάς των εγκαταστάσεων υποδοχής.

JPEG« Η Γαλλια είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως. Όμως θέλουμε, οφείλουμε, να επιτύχουμε ακόμα περισσότερα. Ο κόσμος όλος ενισχύει τον τουριστικό τομέα και η Γαλλία έχει σκοπό να συνεχίσει να κατέχει την πρώτη θέση ».

Edouard Philippe, Πρωθυπουργός

δημοσίευση 14/01/2020

Αρχή σελίδας